Lav julepynt med selvhærdende ler

Opskrift på selvhærdende ler - Nem DIy med børn

Børnene og jeg har lavet julepynt af selvhærdende ler. Det var super sjovt og nemt, og der kom også et ok resultat ud af det. Vi lavede én portion ler, og ud af det blev der 10-12 stykker julepynt. Jeg havde et stempel med udskiftelige bogstaver, som egentligt er købt til at skrive tekst på småkager, men det fungerede også rigtig fint til at skrive på pynten her. Jeg har købt sættet på Ebay meget billigt. Men man kan godt se, at det pynt vi har trykt ord på, har krakeleret lidt mere end dem vi bare lavede helt glatte.
Vær opmærksom på tykkelsen, hvis de bliver for tynde vil de bukke lidt op i kanterne. Så lav dem hellere lidt tykkere. Husk at lave hul til ophæng, mens leret stadig er fugtigt. Jeg brugte en tyk strikkepind.

Opskrift på selvhærdende ler (Hvidt):

2 dl natron
1 dl Maizena majs stivelse (den gule pakke)
1 ½ dl vand

Bland alle tingene i en gryde og tænd for svag varme. Rør hele tiden rundt i gryden så det ikke brænder fast. I lang tid skete der ingenting, men så lige pludselig gik det hurtigt. Tag gryden af varmen, når det minder om modellervoks.
Hæld massen ud af gryden og læg det på et skærebræt med en fugtig klud over. Efter 15-20 minutter er leret kølet af, og det er klar til brug.

Jeg synes, at leret var lidt for fugtigt, men så tilsatte jeg bare lidt mere maizena mel og æltede i.

Nu kan leret blive rullet ud og er klar til at blive trykket ud. Vi brugte en stor hjerteform og en stjerneform, som begge er købt hos Søstrene Grene. Husk at lave hul til ophæng mens leret er fugtigt.

Pynten var tør efter 1,5 døgn og klar til at få en fin snor på.

God fornøjelse!