Små søde kager

De her små fine kager er ret nemme at lave, og så passer de bare fint til fødselsdagen, babyshoweret eller til havefesten. De består af tre elementer: chokoladekage til bundene, tobleronecreme og hindbærmousse.

Til ca. 22 kager med en diameter på 6 centimeter

Første del: Tobleronemousse

150 g. Toblerone

2,5 dl piskefløde

Start med at hælde de 2,5 dl fløde op i en gryde sammen med tobleronen. Rør rundt under opvarmning indtil tobleronen er helt smeltet. Det må ikke koge. Tag gryden af varmen og hæld massen over i en skål. Jeg sier det, inden jeg sætter det til afkøling. I toblerone er der små stykker mandler, som kan sætte sig fast i tyllen, når det skal sprøjtes på kagen. Sæt tobleronecremen på køl med vita wrap over. Men vita wrappen skal ikke sættes oppe i toppen af skålen, den skal ned i skålen og røre ved tobleronemoussen. Hvis den er oppe i toppen skabes der kondens, og hvis der kommer det mindste vand deri, så kan den ikke piskes op. Tobleronemoussen skal være helt kold, før den skal piskes op, så jeg laver den ofte aftenen før og stiller den på køl natten over og pisker den op lige før, den skal sprøjtes på kagerne.

Anden del: Chokoladebundene

Med toblerone moussen på køl skal selve bundene laves.

Chokoladebunde:

5 æg,

5 dl sukker,

3,75 dl mel

2,5 tsk bagepulver

7 spsk kakao

1,25 dl mælk

175g flydende becel

Pisk æg og sukker længe til de er hvide og skummende. Tilsæt mel, bagepulver og kakao lidt efter lidt og pisk det sammen. Tilsæt til sidst mælk og det flydende becel.

Fordel dejen ud på to ovn bradepander med bagepapir på. Fordel dejen ud til alle kanterne med en dejskraber, så der er et tyndt ensartet lag på begge bradepander. Bag dem i ovnen ved varmluft 175 grader i ca. 10-15 minutter alt efter din ovn. Hold godt øje med bundene. Prik med en strikkepind eller en tynd genstand, når der ikke hænger dej ved strikkepinden er den færdig. Læg bundene til afkøling.

Når bundene er kølet af (ca. 20 minutter), skal de stikkes ud. Jeg har brugt en udstikker med en diameter på ca. 6 cm. Stik begge plader ud med det samme, der skal bruges to små bunde til én kage. Så når alle er stukket ud, kan du tælle, hvor mange kager, du kan lave.

Læg halvdelen af dine små bunde på det fad, som de skal serveres på. Pisk nu den helt kolde tobleronemousse stiv med en håndpisker. Hold godt øje med moussen, hvis den bliver pisket for længe, skiller den. Det er desværre svært at sige, hvordan den ser ud, når man skal stoppe. Men når moussen begynder at tykne, sætter jeg tempoet ned på den laveste og fortsætter kun lidt længere.

Brug en sprøjtepose med en stjernetylle og sprøjt tobleronemoussen i fine toppe på bundene. Læg nu endnu en chokoladebund ovenpå.

Tredje del: Hindbærmousse

200 g frosne hindbær

50 g sukker

1/2 tsk vanillesukker

2 dl fløde

2 blade husblas

Læg husblas i blød i koldt vand. Kog hindbær i en gryde med en lille smule vand sammen med sukker og vanillesukker. Bærrene skal koge i minimum et minut for at fjerne eventuelle bakterier. Hæld hindbærrene op i en skål og lad dem køle helt af i køleskabet. Man kan med fordel lave den her del, mens chokoladebundene er i ovnen, så hindbærrene kan køle af, mens man laver chokoladebundene og dermed sparer tid. Når hindbærblandingen er helt kold, skal fløden piskes næsten stiv i en skål. Jeg pisker den ikke helt stiv, men jeg stopper lige 30 sekunder, før den er helt stiv.

Når husblassen er udblødt smeltes den i en gryde i en smule vand eller lidt af hindbærsaften. Lige så snart husblassen er smeltet (ca. 30 sekunder) skal den tilsættes de kolde hindbær, imens der røres kraftigt for at undgå klumper. Hæld husblassen lige så stille ned i hindbærrene i en stråle. Bland nu forsigtigt hindbærblandingen over i den piskede fløde. Vend det forsigtigt i med en dejskraber kun indtil de to lige er blandet sammen. Hvis din mousse skiller er det højest sandsynligt fordi hindbærrene ikke var helt kolde, da de kom over i fløden. Stil moussen på køl i ca. 15 minutter, før den skal i kagerne.

Put nu moussen i en sprøjtepose med en stjernetylle og lav fine toppe på kagerne. Pynt til sidst kagerne med hvad du synes. Her har jeg pyntet med friske hindbær, blåbær og skovsyre.

God fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *