DIY papir guirlande

DIY papir guirlande - super enkel og fin dekoration

Min datter Filippa fylder 3 år på fredag, og her i huset betyder fødselsdag masser af pynt;-)
Jeg har set billeder af de her papir guirlander flere steder på nettet og Instagram, og ved at søge på “tissue garland DIY” på youtube fandt jeg mange videoer, der viser, hvor nemt det er at lave dem selv.
Her nedenfor har jeg prøvet at vise hvordan jeg har lavet min og ellers kan jeg anbefale youtube, hvis man gerne vil se en video.
Alt man behøver er silkepapir, snor og en saks. Jeg har købt det her silkepapir i IKEA (prøv også Søstrene Grenes) og brugt alm cremefarvet bomuldssnor. Man kunne også bruge en fin farve gavebånd. Jeg har brugt 15 stykker silkepapir, et stykke giver en kvast.
DSC_7789

Start med at folde silkepapiret to gange. Jeg har lavet 3 kvaster af samme farve, og man kan sagtens klippe 3 af gangen – bare læg de tre stykker ovenpå hinanden præcist og fold så de tre stykker to gange og derved klipper man gennem alle tre stykker samtidigt. Læg papiret foran dig, så du har en fold foroven.
Nu skal strimlerne klippes. klip nedefra og op i strimler på ca 1 cm, folden skal være foroven, når man klipper. Stop med at klippe ca 2 centimeter fra toppen, så du ikke klipper hele vejen igennem.
DSC_7790

Klip strimler hele vejen hen. Fold nu papiret ud. Start med at rulle silkepapiret, på den måde at du har strimler til begge sider.
DSC_7791

Fold hele vejen op, mens du ruller skal man hele tiden rette strimlerne ud, ellers filtrer de sammen. Så rul 5 cm og filtr så strimlerne ud og rul 5 cm mere osv. Rul den helt til enden.
DSC_7792

Tag fat midt på det rullede papir og drej rundt for at gøre stykket i midten mindre og for at det kan hænges omkring snoren.DSC_7793

Buk papiret ned så der skabes en kvast. Klip et stykke snor og bind omkring toppen af kvasten for at samle den og for at lave et lille hul, hvor den skal hænges på snoren. Bind 2 knuder stramt og klip overskydende snor af.
DSC_7794

DSC_7795

Når du har lavet det antal kvaster du ønsker, skal de blot trækkes på en lang snor i den farverækkefølge du ønsker. Et lille tip er at vikle tape om enden af din snor, så er den meget nemmere at få gennem hullerne.
DSC_7808

Og til sidst skal den bare hænges op.
DSC_7811

Jeg indrømmer blankt, jeg aldrig har skrevet så lang en instruktion før – men jeg håber det giver mening.

Rigtig god fornøjelse.

5 tanker om “DIY papir guirlande

 1. Deko my dear siger:

  Det var så lidt, skønt at den kan bruges – jeg håber de bliver fine – og rigtig god fødselsdag:-)

 2. Julie siger:

  Virkelig fin guirlande. Den vil jeg lave i weekenden. Har bare lige et (lidt sjovt måske) spørgsmål. Hvordan får du kvasterne til at blive på snoren, så de ikke glider ned i en stor bunke? For du trækker jo bare snoren gennem hullerne i kvasten.

  Mvh. Julie

  • Deko my dear siger:

   Hej Julie
   Tak for dit spørgsmål, og det er slet ikke et sjovt spørgsmål, jeg kan sagtens se hvad du mener:)
   Lige da jeg trak dem på snoren, har du nemlig ret i, at nogle af kvasterne gled lidt ned af snoren. Men så hængte jeg den op, og da snoren så var vandret hængt op, fordelte jeg alle kvasterne på snoren. Da de først var placeret på snoren blev de hængende. Hullerne i kvasterne er nemlig ret små, så da de først var hængt op, gled de ikke rundt på snoren, fordi de sad ret stramt om snoren. Så der er ingen grund til at lave hullerne for store, hellere lav dem lidt små.
   Du kan tage et stykke tape og sno om enden af det garn, som du vil bruge, så er det nemmere at få gennem de lidt stramme huller i kvasterne:) Jeg håber det giver mening.
   Rigtig god fornøjelse og hvis du er på Instagram, så del endelig det færdige resultat med tagget #dekomydear – jeg vil rigtig gerne se den:)
   God dag
   Mvh. Line

   • Julie siger:

    Hej Line,

    Tak for dit hurtige svar – det giver skam mening. 🙂 Og lyder også ganske nemt. Har dog også tænkt på, at jeg altid kan tage snoren i gennem hullet 2 gange, så burde kvasten da sidde fast. 🙂 Glæder mig til at lave den her i weekenden. Skal nok dele resultatet på instagram. Den bliver simpelthen så fin til babyshower. 🙂

    Du må også have en god dag.
    Mvh. Julie

Kommentar er lukket