Rosmarinbrød

Rosmarinbrød i røreskål - super nemt

Det her skønne rosmarinbrød er bare super nemt at lave, hvis du har en røremaskine. Jeg laver den næsten altid til gæster, da det er virkelig nemt og smager skønt til al slags mad.

Dej til rosmarinbrød:

50 g gær
1 liter vand
1 kg hvedemel
200 g Italiensk hvedemel
2 spiseskefulde groft middelhavssalt

Til ovenpå brødet:

ca 1 dl. olivenolie
3-4 rosmarinkviste
1 spiseskefuld groft middelhavssalt

Sådan gør du:

Fyld 1 liter lunkent vand i røreskålen til din røremaskine, jeg har en almindelig Kitchenaid røremaskine. Smuldr gæren med i vandet og sørg for at gæren er opløst i vandet med fingrene. Tilsæt melet og saltet og lad dejen blive æltet igennem i maskinen ved en svag hastighed i 20-25 minutter indtil dejen er virkelig lind.

Lad dejen hæve (ikke overdækket) i skålen i 30 minutter. Hæld derefter dejen op i et ildfast fad på ca. 30 x 20 cm. Hvis man hælder alt dejen op i et fad bliver det er meget højt brød. Nogle gange vælger jeg også at dele dejen i to og hælde dejen op i to ildfaste fade. Brødet bliver så knapt så højt, men det passer fint, hvis det fx. skal bruges som flute til mad.

Lad dejen hæve i de ildfaste fade i 25 minutter. Nu skal brødet bages, men inden det kommer i ovnen skal du overhælde brødet med 1 dl god olivenolie og drys med salt og snittet rosmarin. Brug en finger til at lave lidt fordybninger i brødet med lidt mellemrum. Bag brødet i ovnen ved 230 grader i ca. 25 minutter til brødet er gyldent. Lad brødet køle af på en bagerist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *