Nem fødselsdagskage

Jeg er bestemt ikke den bedste til at bage kager, men jeg kan godt lide at servere en god kage, når vi holder fødselsdage for børnene. Den her kage er ret simpel, den tager en smule tid, men fremgangsmåderne er enkle. Så her er opskriften på en forholdsvis nem fødselsdagskage, som helt sikkert vil imponere dine gæster.

Den er opbygget af tre chokoladelagkagebunde og en hindbærmousse og en marabou oreomousse. Jeg bager bundene dagen før og lægger også kagen sammen dagen før, den skal spises, men den kan også nå at sætte sig på 2-3 timer. Men den smager faktisk bedre, hvis den er lagt sammen aftenen før festen. Jeg bruger en springform størrelse 28 cm.

Start med at lave dejen til bundene, og den her opskrift er virkelig simpel og kan ikke slå fejl. Bundene bages en af gangen i springformen.

Chokoladebunde:

4 æg,

4 dl sukker,

3 dl mel

2 tsk bagepulver

6 spsk kakao

1 dl mælk

150 g flydende becel

Pisk æg og sukker længe. Tilsæt mel, bagepulver og kakao lidt efter lidt og pisk det sammen. Tilsæt til sidst mælk og det flydende becel.

Fyld den grundigt smurte springform med 1/3 af dejen og bag ca. 15-20 minutter ved 175 grader varmluft. Hold øje med bundene. Prik med en strikkepind eller en tynd genstand, når der ikke hænger dej ved strikkepinden er den færdig. På den her måde bages de tre bunde. Jeg har kun en springform, og må derfor bage dem af tre gange. Men har man flere springforme i samme størrelse, kan de sagtens bages samtidigt i ovnen. Læg bundene til afkøling.

Nu skal der laves marabou oreo mousse.

150 g marabou oreo chokolade

2,5 dl fløde

Fløden og chokoladen puttes i en gryde og varmes op mens du rører rundt. Du skal røre i gryden hele tiden, så chokoladen ikke bliver for varm. Når chokolade og fløde er smeltet sammen tages gryden af varmen og blandingen hældes op i en skål for at køle ned.

Nu skal den på køl. Sæt film over massen, men ikke på toppen af skålen. Sæt film på helt nede, så den rører massen. Der må ikke komme kondens ned i massen, så kan den ikke piskes senere. Nu skal massen på køl indtil den er helt kold. Den kan godt laves dagen før og stå på køl.

Som det næste laves hindbærmoussen.

200 g frosne hindbær

70 g sukker

1/2 tsk vanillesukker

2,5 dl fløde

2 blade husblas

Læg husblas i blød i koldt vand. Kog hindbær i en gryde med en lille smule vand. Bærrene skal koge i minimum et minut for at fjerne eventuelle bakterier. Hæld hindbærrene op i en si og få al væsken fra. Hæld hindbærrene op i en skål og lad dem køle helt af. Bland sukker og vanillesukker i de kolde hindbær. Pisk nu fløden næsten stiv i en skål. Jeg pisker den ikke helt stiv, men stopper lige 30 sekunder før den er helt stiv.

Når husblassen er udblødt smeltes den i en gryde i en smule vand eller lidt af hindbærsaften. Lige så snart husblassen er smeltet (ca. 30 sekunder) skal den tilsættes hindbærrene imens der røres kraftigt for at undgå klumper. Hæld husblassen lige så stille ned i hindbærrene. Bland nu forsigtigt hindbærblandingen over i den piskede fløde. Vend det forsigtigt i med en dejskraber kun indtil de to lige er blandet sammen. Hvis din mousse skiller er det højest sandsynligt fordi hindbærrene ikke var helt kolde, da de kom over i fløden. Stil moussen på køl i ca. 30 minutter, før den skal i kagen.

Nu skal kagen til at samles. Bundene skal være helt kolde og marabou oreo fløden skal være helt afkølet. Pisk nu i marabou oreo fløden til den bliver dejligt blød og cremet. Hold godt øje mens du pisker, hvis du pisker for meget skiller den! Stop når den ser cremet ud.

Find det fad, som du vil servere kagen på. Læg ringen fra din springform (uden bund) midt på fadet, den skal holde styr på kagen, mens den sætter sig. Læg en bund nederst i ringen. Hæld marabou oreo moussen ud på bunden, og brug en dejskraber til at fordele den jævnt. Læg endnu en bund ovenpå moussen og tryk den lidt ned. Fordel nu hindbærmoussen ovenpå bunden og fordel også den jævnt, gem en lille smule af hindbærmoussen i skålen. Læg den sidste bund øverst og sæt nu kagen på køl gerne over natten.

Når kagen har sat sig åbnes og fjernes ringen fra springformen, og kagen skulle gerne stå helt af sig selv. Brug en kniv og udjævn kagen hele vejen rundt, så den får et glat look på hele kanten rundt. Brug eventuelt lidt af den gemte hindbærmousse til at glatte kanten rundt på kagen og dække bundene.

Lav nu en almindelig glasur af ca. 3/4 pakke flormelis, lav hellere lidt for meget. Jeg har kommet kakao i glasuren for at lave den brun. Men den kunne også farves i en flot farve med pastafarve, eller bare være hvid. Nu skal glasuren på kagen. Put glasuren i en frostpose og klip et lille hul i hjørnet af posen, så har du styr på at hælde den på kagen. Start med at hælde glasur på kanten for at skabe det look med at glasuren løber ned af kagen. Hæld glasuren i en stråle langs kanten. Stop hver 2. centimeter og hæld lidt ekstra. De steder der hældes lidt ekstra skabes dråberne ned af kanten.

Se eventuelt den her video for at se hvordan man skaber effekten af den løbende glasur på kanten:
https://www.youtube.com/watch?v=iRwyrwyCCYA

Når du har hældt hele vejen rundt, hældes resten af glasuren ud på midten af kagen og glattes fint ud på hele kagen. Pynt kagen inden glasuren størkner. Jeg har pyntet med lidt knut oreos og lidt krymmel samt forskelligt hjemmelavet pynt på grillspyd.

Bon appetit og god fest!

Nem kage til fødselsdag